آیین‌نامه‌ها و مقررات دانشجویی

آیین نامه برنامه های موسیقایی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور

هوالحکیم المتعال

مقام معظم رهبری:

موسیقی را به سمت هدف های متعالی ببرید ؛ موسیقی را هدف دار، جهت دار و معنادار اجرا و طراحی کنید و صبغه های لهو را از آن بزداید.

 

مقدمه

سابقه دیرپا و تاثیر ماندگار هنر موسیقی بر روح و جان انسان، آن را از جمله مهمترین و موثرترین هنرهای حیات بشری قرار داده است و همچنین حضور بزرگانی در ایران پیش از اسلام و به ویژه پس ازآن، نمایانگر اهمیت هنر موسیقی در زندگی انسان ایرانی است تا جایی که معروفترین نظریه پردازان موسیقی جهان اسلام را، موسیقیدانان ایرانی تشکیل می دهند از دیگر سو استفاده نابجا از هنر موسیقی و عدم رعایت اصول روانشناختی، تربیتی و اخلاقی آن، آسیب های روانی، اجتماعی و اخلاقی وسیعی را در طول زندگی انسانها رقم زده و انحرافات اساسی ایجاد نموده است.

با توجه به اینکه اجرای برخی برنامه های موسیقی در دانشگاه ها، دچار حاشیه های جنجال برانگیزی شده و فضای عمومی آنرا تحت تاثیر قرار داده، ضروری است که با برنامه ریزی صحیح و سیاستگذاری هماهنگ دستگاه های فرهنگی مرتبط با نظام آموزش عالی کشور، وضعیت برنامه های موسیقی فعلی را در جهت موسیقی متعالی، فاخر و در خدمت ارزش های دینی و ملی، هدایت نمود.

با توجه به موارد فوق و براساس راهبردها و اقدامات مربوط به موسیقی در نقشه مهندسی فرهنگی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی (راهبرد کلان 9، راهبرد ملی 4 و اقدامات ملی 12 و 13 ذیل آن) و راهبردهای 5 ، 6 ، 10 و 17 نظام فرهنگی تربیتی سند دانشگاه اسلامی و با هدف ساماندهی وضعیت موسیقی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور، بدینوسیله "آئین نامه برنامه های موسیقی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور" که مورد وفاق دستگاه های مرتبط می باشد، جهت اجرا ابلاغ می گردد.

ماده 1)

رسالت اصلی دانشگاه، تولید و توسعه علم، هنر و رشد فضایل اخلاقی - تربیتی است و "ترویج" موسیقی، جزء کار ویژه دانشگاه محسوب نمی‌شود.

ماده 2)

استفاده از موسیقی فاخر و ارزشمند ایرانی، در ضمن برنامه ها با رعایت ملاحظات ذیل امکان پذیر است:

  1. 1- تقویت‌ کننده هویت ملی و متناسب با موازین اسلامی
  2. 2- برخوردار از محتوا و مضمون هدایتگر در جهت ترغیب به وظایف اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و انقلابی
  3. 3- تقویت ‌کننده روحیه علمی، خود باوری و میل به پیشرفت
  4. 4- استفاده از خوانندگان و چهره های موجه فرهنگی
  5. 5- عدم القای هیجانات خارج از عرف، مهیج و محرک شهوت و مخصوص مجالس ابتذال و لهو ولعب
  6. 6- مبرا از شعر و مضامین مشوق بی بند و باری ، یاس و ناامیدی ، سطحی نگری و غفلت از مقام انسانی و بندگی

ماده 3)

شورای فرهنگی دانشگاه مسئول ساماندهی، صدور مجوز و نظارت بر برنامه ها و فعالیت های موسیقی است و در راستای ایفای نقش موثر خویش، می تواند نسبت به تشکیل "کارگروه موسیقی" از صاحبنظران با ترکیب ذیل، اقدام نماید:

  • * نماینده رئیس دانشگاه
  • * نماینده مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه
  • * یک نفر از اساتید دانشگاه با تعیین و معرفی شورای فرهنگی دانشگاه

تبصره: در دانشگاه هایی که دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری وجود ندارد، نماینده دبیر استانی نهاد، در کارگروه مزبور شرکت خواهد کرد.

ماده 4)

برگزاری هرگونه کنسرت و برنامه های مستقل موسیقی، از اولویت های دانشگاه نبوده و مجاز نمی باشد.

ماده 5)

آموزش دروس موسیقی صرفا برای رشته هایی مجاز می باشد که درس موسیقی جزء سرفصل های مصوب آموزشی ایشان باشد.

ماده 6)

اولویت برگزاری برنامه های موسیقی با مجموعه ها و گروه های دانشجویی و دانشگاهی است.

این آئین نامه در یک مقدمه، 6 ماده و یک تبصره در جلسه ی 227 شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزشی کشور مورخ 1394/10/14 به تصویب رسید.

موضوعات
دسترسی سریع
دریافت اپلیکیشن
دریافت اپلیکیشن از بازار دریافت اپلیکیشن از گوگل پلی